Cursus Leven in je lijf

Met de cursus ‘Leven in je Lijf’ krijg je handvaten aangereikt voor een andere stijl van leven, met meer ruimte voor spontaniteit en levendigheid en minder nadruk op alles wat ‘moet’.

Gedurende 6 of 10 dagdelen onderzoek je op een speelse manier, in een veilige omgeving, hoe je in het leven staat en doe je nieuwe ervaringen op. Iedere les wordt er aandacht besteed aan meditatie, lichaamswerk, adem en contactoefeningen.

Door de cursus te volgen krijg je meer aandacht voor je lijf en een groter bewustzijn voor wat je denkt, voelt en wilt. Daardoor komt er meer plezier in het leven. Ook wordt het gemakkelijker je grenzen aan te geven en duidelijk te zijn wanneer je iets niet wilt, of juist wanneer wél. De cursus bestaat al 20 jaar en wordt door het hele land gegeven. Ik ben trots onderdeel te zijn van het netwerk ‘Leven in je lijf’

18 juli en 10 september kun je een voorproefje nemen bij een gratis introductieles. 24 september start er weer een 6-weekse basiscursus. Schrijf je hier in.

Adem

Meer adem is meer leven

Veel mensen houden hun adem als het ware in. In de cursus werken we met dieper ademen. Dat betekent meer voelen, meer leven. Door voluit te ademen krijg je ook meer lucht. Je voorziet je lijf van meer zuurstof, meer energie.

Spanningen verzachten

Ook wordt door dieper ademen voelbaar waar zich spanningen in het lijf hebben vastgezet. Als je uiting geeft aan die spanningen, dan verzachten ze en kunnen ze uiteindelijk zelfs verdwijnen.

Lichaamswerk

Meer lichaamsbewustzijn

Door lichaamsgerichte oefeningen in de cursus word je je gewaar wat je lichaam te vertellen heeft. Als je je bewust bent van je lichaamssignalen en daar meer naar luistert, kom je beter in je vel en geef je je grenzen beter aan. 

Lichaamstaal

Veel spanningen en patronen zijn terug te vinden in bekende metaforen. Denk aan: je staande houden, je kont tegen de krib gooien, je poot stijf houden. In dat soort uitdrukkingen komt tot uitdrukking dat veel spanningen die je in het leven tegenkomt, in de lichaamstaal terug te vinden zijn. In de cursus worden dit soort patronen onderzocht.

Contact maken

Experimenteren met contact

Veel mensen passen zich aan uit angst afgewezen te worden. Door niet te laten zien wat je denkt of voelt, ga je contact uit de weg. In de cursus kun je experimenteren. Wat ervaar je als je je openstelt voor een ander, en wat als je ‘nee’ zegt of je grenzen aangeeft?

Verandering in contact

Deelnemers aan de cursus merken vaak dat er veel verandert in het contact met andere mensen. Tijdens ‘Leven in je Lijf’ leer je om je meer open te stellen, maar ook om je minder aan te passen.

Voor wie?

Wil je jezelf beter leren kennen en mensen op een andere, meer verbonden, manier ontmoeten? Dan zou ‘Leven in je lijf’ iets voor jou kunnen zijn.

De basiscursus is geschikt voor jong en oud. Ervaring is niet nodig. De cursus is zowel interessant voor mensen die onbekend zijn met meditatie, adem- en lichaamswerk als voor mensen die hier al wel ervaring mee hebben. De verdiepingscursus is alleen geschikt als je de basiscursus hebt gevolgd of al wat meer ervaring met lichaamswerk hebt.

18 juli en 10 september zijn er gratis introductie avonden. Kom vrijblijvend een keer meedoen!

Praktische informatie

Verkorte basiscursus

  • Wanneer: dinsdagavonden 19.15-22.00
  • Data: 24 sept, 1, 15 en 22 oktober, 5 en 12 november
  • Locatie: Kraijenhoffstraat 141A, Amsterdam
  • Trainer: Sanne Eijken en een assistent
  • Kosten: € 230 voor 6 avonden
  • Direct inschrijven


Ben je nieuwsgierig geworden en heb je nog vragen? Je kunt me altijd even bellen op 06-41545816 of mailen.

Van hoofd naar lijf

Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie

Sanne Eijken

Praktijkadres

Kraijenhoffstraat 141A

Amsterdam

Contact

M: sanne@vanhoofdnaarlijf.nl

T: 06-41545816

Overige info

SBLP: 27068021 

KVK: 52923517

© 2021 Van hoofd naar lijf  |  Fotografie: Lea Groeliker, Stef Nagel & Sanne Eijken |    

Volg je mij al?