Lichaamsgerichte psychotherapie

lichaamsgerichte psychotherapie Amsterdam

Waarom therapie?

Iedereen zit weleens met zichzelf in de knoop. Soms kom je op een punt dat je iets in je leven wilt veranderen maar er alleen niet uitkomt. Ik bied je een luisterend oor en een manier om datgene waar je tegenaan loopt, vanuit een ander oogpunt te ervaren.
 
In lichaamsgerichte psychotherapie werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. We gebruiken lichaamsbewustzijn om oude gewoontes – die ooit als verdediging tegen (emotionele) kwetsing ontstaan zijn – te leren kennen. Samen proberen we handvatten te vinden om deze oude patronen beter hanteerbaar te maken. Je lichaam krijgt daarbij ook een belangrijke rol.

Lichaamsgerichte aanpak

Tijdens de sessies doen we oefeningen om je lichaamsbewustzijn te vergroten. Vroeg of laat kom je dan ook fysieke of mentale blokkades tegen. We onderzoeken het ontstaan van deze blokkades en proberen  deze te ontladen. Bijvoorbeeld: wat maakt dat je vaak ja zegt, terwijl je misschien wel nee bedoelt? Wat kun je daarvan in je lichaam voelen? En wat is er nodig om nee of ja te zeggen in overeenstemming met hoe jij het voelt? Het mooie is dat met het in contact komen met jouw lijf al vaak antwoorden komen.

Lichaamsgerichte psychotherapie kan o.a. helpen als je:

 • veel ‘in je hoofd zit’
 • moeite hebt om keuzes te maken
 • veel irritaties hebt maar je niet weet wat je ermee moet
 • regelmatig een wattenhoofd hebt
 • moeilijk nee kan zeggen
 • weinig emoties voelt of ze je juist overspoelen
 • je overspannen voelt of een burn-out hebt
 • het niet lukt om een langdurige relatie aan te gaan
 • weinig plezier in je leven ervaart
 • erg kritisch op jezelf en/of anderen bent
 • jaloerse gevoelens ervaart die je in de weg zitten
 • vooral bezig bent met wat de ander wil en niet wat jij wilt
 • een groeivraag hebt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling

Lichaamgerichte Methodes

Bio-energetica
Meditaties
Gestalt
Psychodrama
Ademwerk

Veelgestelde vragen

Als je vraag er niet bij staat, neem je dan contact met me op?

Een sessie duurt 75 minuten, een intake duurt meestal iets langer (90 min). Boek hier direct een sessie.

De intake en een sessie kosten €80 per keer. Er is altijd de mogelijkheid voor een gratis kennismaking.

Een groot gedeelte van de zorgverzekeraars vergoedt een deel van de kosten. Je hebt dan wel een aanvullende verzekering nodig. Klik hier voor een overzicht van de vergoedingen in 2024.

Een intakegesprek duurt maximaal 90 minuten. Hierin zullen we samen je doelstelling voor het traject onderzoeken. Ook laat ik je kennismaken met mijn manier van werken, dus we zullen minimaal één lichaamsgerichte oefening doen.

Daarnaast zullen we een aantal verplichte documenten doornemen (behandelovereenkomst en een medische vragenlijst). Voor het intakegesprek vul jij deze documenten in, ik stel een behandelplan op en dan kunnen we van start!

Nee, de therapie is geen massage. Door middel van fysieke oefeningen, die je zelf doet, gaan we het onderzoek aan. Soms kan een aanraking van mij je ondersteunen in het proces. Ik vraag altijd om toestemming voor ik je aanraak.

Het is fijn als je kleding aandoet waarin je makkelijk kunt bewegen. We werken zonder schoenen, op blote voeten of sokken. In de winter kan het weleens koud zijn, dus dan kan het fijn zijn om wat dikkere sokken mee te nemen.

Zeker! Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging SBLP, wat staat voor Stichting Beroepsorganisatie Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie onder registratienummer 27068021.

Daarnaast ben ik ook aangesloten bij de RBCZ, het kwaliteitsregister voor holistische therapeuten.

Tot 24 uur voor onze afspraak kun je kosteloos annuleren. Behalve als je corona gerelateerde klachten hebt, dat is altijd een geldige reden om -ook last minute- af te zeggen. Klik hier om je afspraak te wijzigen.

Alles wat we bespreken is strikt vertrouwelijk en valt onder het beroepsgeheim. Informatie wordt alleen met jouw toestemming aan anderen (bijvoorbeeld je huisarts of specialist) verstrekt. Ook wanneer het traject wordt vergoed door een eventuele derde partij, wordt niets uit de gesprekken besproken met deze partij zonder jouw uitdrukkelijke toestemming.  Verder ben ik verplicht een dossier bij te houden. Lees hier meer over hoe ik omga met jouw privacy.

Mijn praktijk bevindt zich op een zolder etage, op 3 hoog. Helaas is er geen lift aanwezig en kun je er alleen met de trap komen.

Ik hoop natuurlijk van harte dat als je een klacht hebt, we dit samen kunnen bespreken om tot een oplossing te komen. Mochten we er samen niet uitkomen dan kun je contact opnemen met de beroepsvereniging SBLP. Zij kunnen je helpen met de vervolgstappen.

De verplichtingen die voortvloeien uit de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillenzorg) heb ik ondergebracht bij CAMCoop onder nummer 27068021. Indien gewenst leveren zij een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Hier kun je lezen hoe dat in zijn werk gaat.

Van hoofd naar lijf

Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie

Sanne Eijken

Praktijkadres

Kraijenhoffstraat 141A

Amsterdam

Contact

M: sanne@vanhoofdnaarlijf.nl

T: 06-41545816

Overige info

SBLP: 27068021 

KVK: 52923517

© 2021 Van hoofd naar lijf  |  Fotografie: Lea Groeliker, Stef Nagel & Sanne Eijken |    

Volg je mij al?